Van jobadviseur tot uitzendondernemer: Nico Lamberts

- Van ondernemers voor ondernemers

Toen Nico als jobadviseur aan boord stapte bij Go4Jobs was het niet zijn ambitie om ondernemer te worden. Maar acht maanden later zette hij toch de stap. Wat hem overtuigde? “Ik wil echt het verschil maken in de regio!” 


Iedere fase kent zijn obstakels


Welke hordes moest je al nemen?

 
Nico: “Toen ik het kantoor in Aartselaar overnam, was het de opstartfase al ontgroeid. Ik hoefde dus niet van nul te beginnen en kon op veel zaken voortbouwen. Mijn opdracht was om het kantoor naar een hoger niveau tillen: als startende ondernemer kon ik daar meteen al flink mijn tanden in zetten.” 


Hoe pakte je dat aan?


Nico: “Als uitzendondernemer kies je zelf hoe je de rollen in je kantoor invult. Omdat ik merkte dat ons kantoor nood had aan meer structuur, ontwikkelde ik het idee van interne specialisatie. Iedereen verdiept zich in een procedure, klant of profiel in de lokale KMO waarbij op maat volgens hun bedrijfscultuur op zoek gaan naar het juiste talent. Daardoor kunnen we efficiënter werken en is het engagement bij elke jobadviseur groot om het verschil te maken.”


Overal kan je bijleren! 


Hoe zorg je voor de nodige ontwikkeling bij jezelf en je medewerkers? 


Nico: “Door veel ruimte te voorzien om bij te leren en actief te zoeken naar interessante opleidingen. Momenteel volg ik een individueel coachingtraject op maat rond commercialiteit en leiderschap, waar ik ervaringen uitwissel met ondernemers uit andere sectoren.”


Hoe begeleidt Go4Jobs je hierbij?


Nico: “Het Go4Jobs Service Center biedt in onze eigen Go4Jobs Academy opleidingen aan voor jobadviseurs, experts en uitzendondernemers. Bij mijn switch van jobadviseur naar uitzendondernemer volgde ik bijvoorbeeld een training waarin ik leerde wat voor een type leider ik ben en hoe ik werk kan delegeren. Naast deze vaststaande trajecten organiseert Go4Jobs 4 keer per jaar een ‘Learning4Life’, waar we zelf mee het programma bepalen. Topics om te groeien als mens. Ik volgde al sessies over mindfulness, gezond eten op het werk en EHBO.”


Succes start met een goed team


Welke tips heb je voor beginnende uitzendondernemers? 


Nico: “Omring je met getalenteerde jobadviseurs. Zelf had ik het geluk om in het begin zij aan zij te werken met mijn zus, op wie ik erg was ingespeeld. Ze werkt ondertussen bij het Service Center en ik vraag haar nog geregeld om advies. Vanaf de eerste dag heb ik me 100% gesmeten, maar zonder gepassioneerde medewerkers had ons kantoor het nooit zo ver geschopt.” 


Hoe kijk je naar de toekomst?  


Nico: “In onze sector maak je een positief verschil in het leven van een werkzoekende. Het gevoel wanneer je iemand aan een job geholpen hebt: dat is goud waard! Om hier nog verder in te groeien, droomt ons team van een tweede kantoor in 2020. Op die manier verankeren we ons nog sterker in de regio en vergroten we ons bereik.”

Zeg 'ja' tegen ons groeiverhaal 


Go4Jobs geeft gepassioneerde office managers de ruimte en ondersteuning om lokaal succesvol te ondernemen. Doen wat je graag doet met je eigen team. Voor eigen rekening, maar binnen de veilige Go4Jobs-omgeving. Voel jij het kriebelen? Met een traject op maat maak je een vliegende start als uitzendondernemer.

Tom Van Geystelen staat altijd klaar voor een goed gesprek over je toekomst als ondernemer. Je kan hem bereiken via het nummer 03 303 90 00 of via mail ondernemen@go4jobs.be.

Jobadvies nodig?

  • Je vult het online formulier in
  • Je laadt snel je CV en motivatiebrief op
  • Wij bekijken je kandidatuur
  • Geschikt of niet, we sturen je de volgende werkdag minimaal een berichtje

Online solliciteren

Bij ons draait het om jou

Bij Go4Jobs solliciteer je met vertrouwen. Wat als solliciteren nu eens gewoon leuk kon zijn. Een CV opmaken, een sollicitatiegesprek oefenen, met het juiste jobadvies wordt het kinderspel. Met de aandacht op wat belangrijk is voor jou in een job, brengen we je in jouw individuele kracht. Het is geen garantie, maar biedt wel meer kansen. Maak een afspraak in onze kantoren!

Zoek een job, dichtbij huis, die precies past bij wie jij bent