Uitzendondernemer Pieter: "Ik kan mijn buikgevoel volgen"

- Van ondernemers voor ondernemers

Vrijheid. Dat is volgens Pieter in één woord de grootste troef van zijn job. “Vrijheid in ondernemen met ondersteuning van heldere processen: je drukt zelf je stempel op je eigen kantoor waardoor je  snel schakelt en efficiënt werkt. Ik kan mijn buikgevoel volgen zonder bij elke stap goedkeuring te moeten vragen. Die onafhankelijkheid zorgt ervoor dat mijn enthousiasme na al die jaren nog altijd even groot is.”

Hoe is je passie voor de uitzendsector ontstaan? 


Pieter: “Mijn allereerste job was ploegverantwoordelijke in een bedrijf dat auto-onderdelen produceert. Ik stond vaak in contact met uitzendkantoren: we hadden regelmatig nieuwe werknemers nodig. Zo ben ik in de sector gerold. Na zeven jaar contacteerde Go4Jobs mij met de vraag om uitzendondernemer te worden. Uiteindelijk heb ik - pas een jaar later - de stap gezet. Ik twijfelde om uit mijn comfortzone te stappen.”

Wat heeft je uiteindelijk over de streep getrokken?  

   
Pieter: “Er stroomt ondernemersbloed door mijn aderen: mijn ouders zijn allebei zelfstandig. Als klein manneke ging ik al de straat op om potloden te verkopen. Een eigen zaak is altijd een droom geweest. Daarnaast deel ik de visie van Go4Jobs: een warm nest, veel passie en een kleinschalige werking. Maar ook de professionele ondersteuning vormt een cruciale troef: bij praktische vragen kan ik terecht bij het Service Center. Als ik met een probleem zit, staan mijn collega-ondernemers mij met raad en daad bij. Tot slot leer ik nog elke dag bij. Ik krijg hier alle kansen om te groeien, met vallen en opstaan.”

Wat zijn – naast de vrijheid – de voordelen van een job als uitzendondernemer? 


Pieter: “Als uitzendondernemer heb ik dezelfde uitdagingen als de gemiddelde kmo-zaakvoerder. De juiste mensen vinden, bijvoorbeeld, of de administratieve last bij een nieuwe aanwerving. Daardoor kan ik samen met mijn team de beste oplossing vinden voor onze klanten.”

Hoe kijk je tot nu toe terug op je Go4Jobs-avontuur? 


Pieter: “Met ontzettend veel voldoening. De passie voor de sector die mijn team en ik delen, doet onze kantoren en klanten groeien. Ik vind uitzendondernemer de mooiste job ter wereld. Toegegeven, er zijn ook moeilijke momenten. Zo had ik de stap van een naar twee kantoren onderschat, maar ik heb er ook ontzettend veel uit geleerd. Daarnaast heb je niet alle factoren zelf in hand: de instroom van werkzoekenden en de economische groei spelen een belangrijke rol in de vraag en het aanbod in de sector. Je moet je aanpak continu afstemmen op de markt, iets wat veel energie vraagt. Toch heb ik veel vertrouwen in de toekomst. Als je over de passie, drive en expertise beschikt, heb je namelijk alle troeven in handen om een succesvol kantoor uit te bouwen.”

Zeg 'ja' tegen ons groeiverhaal

Go4Jobs geeft gepassioneerde office managers de ruimte en ondersteuning om lokaal succesvol te ondernemen. Doen wat je graag doet met je eigen team. Voor eigen rekening, maar binnen de veilige Go4Jobs-omgeving. Voel jij het kriebelen? Met een traject op maat maak je een vliegende start als uitzendondernemer.

Tom Van Geystelen staat altijd klaar voor een goed gesprek over je toekomst als ondernemer. Je kan hem bereiken via het nummer 03 303 90 00 of via mail ondernemen@go4jobs.be.

Jobadvies nodig?

  • Je vult het online formulier in
  • Je laadt snel je CV en motivatiebrief op
  • Wij bekijken je kandidatuur
  • Geschikt of niet, we sturen je de volgende werkdag minimaal een berichtje

Online solliciteren

Bij ons draait het om jou

Bij Go4Jobs solliciteer je met vertrouwen. Wat als solliciteren nu eens gewoon leuk kon zijn. Een CV opmaken, een sollicitatiegesprek oefenen, met het juiste jobadvies wordt het kinderspel. Met de aandacht op wat belangrijk is voor jou in een job, brengen we je in jouw individuele kracht. Het is geen garantie, maar biedt wel meer kansen. Maak een afspraak in onze kantoren!

Zoek een job, dichtbij huis, die precies past bij wie jij bent