Levenslang leren met uitzendondernemer Tim

- Van ondernemers voor ondernemers

In een vorige carrière werkte Tim in loondienst bij een uitzendkantoor in zijn streek. Gedreven als hij is, wilde hij zijn grenzen verleggen. Die ambitie neemt hij vandaag wel erg letterlijk: na de opening van zijn Londerzeels kantoor in 2015 richtte hij in september 2018 Go4Jobs Bornem op. In de twee vestigingen hanteert hij dezelfde aanpak: hij zet sterk in op levenslang leren, en stoomt zo zijn team voor elke uitdaging klaar.


Wat trok je over de streep om een tweede uitzendkantoor te openen?

 
Tim: “Ik was er zeker van dat de bal net zo snel aan het rollen zou gaan als de eerste keer.  Want als je een onderneming opricht, verlies je normaal gezien veel tijd aan administratieve rompslomp: je moet naar de notaris, naar de bank … Door een beroep te doen op de expertise en ervaring van Go4Jobs nam ik twee keer een vlotte start. Daardoor kon ik me meteen focussen op mijn corebusiness, waar ik trouwens ook nog altijd in begeleid word. In vorige jobs vertelde niemand me bijvoorbeeld hoe ik een team moest aansturen, terwijl Go4Jobs me daar intensief in coacht. Ook op het vlak van marketing en branding krijg ik veel ondersteuning.”


Hoe willen Go4Jobs Londerzeel en Bornem zich dan profileren? 


Tim: “Als zeer mensgerichte uitzendbureaus. Want kandidaten zijn geen nummers, en net zo min cv’s. Ze hebben passies, talenten en een eigen verhaal. En die willen we – zoals trouwens elk Go4Jobs-kantoor – naar boven brengen. In Londerzeel en Bornem zetten we de eerste stap al aan het onthaal: we verwelkomen onze klanten persoonlijk en bieden hen iets te drinken aan. Zo voelen ze zich meteen op hun gemak. Daarna nemen we uitgebreid de tijd om in te gaan op hun interesses, ervaringen en gevoelens. Want pas als je die vat, vind je een job die strookt met hun persoonlijkheid.” 


Wat is een goed voorbeeld van zo’n succesverhaal?


Tim: “Onlangs hielpen we een vrouw met leukemie re-integreren op de arbeidsmarkt. Door haar ziekte kreeg ze bij geen enkele werkgever een kans. Maar wij zetten alles op alles om een job voor haar te vinden, en dat is ook gelukt. Als iemand die het zo al zwaar genoeg heeft, aanklopt bij ons, steken we een tandje bij. Veel kantoren laten zulke opdrachten net liggen omdat ze niet weten hoe eraan te beginnen.”


Hoe bereid je je team voor op die moeilijke cases?


Tim: “Ik hecht veel belang aan zelfontplooiing en levenslang leren. Sinds kort geef ik bijvoorbeeld elke twee weken een interne ‘learning session’ over uitdagingen in ons vak. Maar we volgen ook alle opleidingen in de Go4Jobs Academy om onze kennis up-to-date te houden. Verder zijn we allemaal ingeschreven voor het examen van Federgon over sociale wetgeving, een zeer belangrijk onderdeel van onze job. Door hun kennis voortdurend bij te schaven, slagen mijn medewerkers erin om de moeilijkste vacatures in te vullen en het potentieel van elke kandidaat bloot te leggen.” 


Wat wil je meegeven aan wie nog twijfelt om de stap te zetten naar uitzendondernemer?


Tim: “Durf springen, want je hebt niets te verliezen. In principe doe je precies hetzelfde als op je huidige werk, maar dan voor jezelf. En nog een belangrijke tip voor de beginfase: omarm je regio, en stem je marketing daarop af. Zo bouw je aan een imago als aanwezig en betrouwbaar kantoor.” 

Zelf ook de sprong wagen? 


Ben je even ambitieus en gepassioneerd als Tim? Dan begeleidt Go4Jobs je van A tot Z bij de uitbouw van je eigen onderneming. Ons traject op maat stoomt je klaar voor een toekomst als zelfstandige uitzendondernemer van een warm en mensgericht uitzendkantoor. 

Zeg ja tegen ons groeiverhaal.
​​​​​​​Bel Tom Van Geystelen voor een inspirerend gesprek over jouw toekomst op het nummer 03 303  90 00 of stuur een email naar ondernemen@go4jobs.be

Jobadvies nodig?

  • Je vult het online formulier in
  • Je laadt snel je CV en motivatiebrief op
  • Wij bekijken je kandidatuur
  • Geschikt of niet, we sturen je de volgende werkdag minimaal een berichtje

Online solliciteren

Bij ons draait het om jou

Bij Go4Jobs solliciteer je met vertrouwen. Wat als solliciteren nu eens gewoon leuk kon zijn. Een CV opmaken, een sollicitatiegesprek oefenen, met het juiste jobadvies wordt het kinderspel. Met de aandacht op wat belangrijk is voor jou in een job, brengen we je in jouw individuele kracht. Het is geen garantie, maar biedt wel meer kansen. Maak een afspraak in onze kantoren!

Zoek een job, dichtbij huis, die precies past bij wie jij bent