Wat zijn de 4 meest gevraagde beroepen in de bouwsector?

- Geluk op de werkvloer

Velen denken dat je alleen met enkele jaren ervaring op de teller aan de slag kan in de bouwsector. Niets is minder waar: vooral een praktijkgerichte aanpak en een hoge dosis motivatie zijn doorslaggevend. Beschik jij over die kwaliteiten?  Zin om een stiel te leren? Dan is een job in de bouwsector jou misschien op het lijf geschreven.

Stellingbouwer


Stellingbouw is een heel specifiek beroep dat je het beste al doende leert. Je monteert en demonteert stellingen met buizen en koppelingen. Daarnaast controleer je het materiaal én check je de constructies op veiligheid. Om de zoveel dagen verander je van werf, wat voor afwisseling én nieuwe uitdagingen zorgt. 

Je werkt steeds buiten en in teamverband. Daarbij is een duidelijke communicatie essentieel. Een goede conditie komt ook van pas: op de grond verplaats je zwaar materiaal en op de stelling doe je vaak een beroep op je lenigheid en evenwichtszin. Veiligheidsvoorschriften zijn cruciaal. Je werkt immers op hoogte: jouw veiligheid en die van je collega’s zijn topprioriteit. Een stellingbouwer neemt de geldende procedures dan ook altijd in acht. 


Installateur sanitair


De plaatsing van sanitair of een centrale verwarming vraagt heel wat technische kennis. Bovendien komen er ook steeds nieuwe innovatieve ontwikkelingen bij, denk maar aan een warmtepomp. Als installateur moet je logisch kunnen nadenken én bereid zijn om continu bij te leren. Daarnaast is het cruciaal dat je het grotere plaatje ziet: bij de installatie van een radiator hou je bijvoorbeeld nog voldoende plaats over voor de vensterbank die er nog moet komen. 

Daartegenover staat een job met veel afwisseling: geen dag is dezelfde. Op de werkvloer leer je zowel traditionele technieken als nieuwe technologieën. Daarnaast verwerf je een grote materialenkennis. Als installateur sanitair of centrale verwarming heb je kortom een zeer uitdagend takenpakket. 


Dakwerker


Een dakwerker legt daken aan en staat in voor het onderhoud en de herstellingen. Daar komt veel meer bij kijken dan dakpannen leggen: isolatie plaatsen, het onderdak monteren, de nok afwerken … Aan afwisseling geen gebrek. Daarnaast is nauwkeurig werken een prioriteit: bij het aanleggen van een dak komt heel wat meetwerk kijken. Je moet immers ruimte voorzien voor dakvensters, zonnepanelen en ventilatiesystemen.

Bij al deze taken staat de veiligheid voorop. Jij en je team werken elke dag op hoogte. Een oog voor de veiligheidsregels zijn een absolute must.


Epoxyvloerder


In de bouwsector is er een grote vraag naar epoxyvloerders, maar op dit moment bestaat er nog geen opleiding voor de stiel. Ben jij leergierig en gemotiveerd om heel wat nieuwe kennis op te doen? Dan kan je in talloze bouwbedrijven meteen aan de slag als epoxyvloerder. In ruil krijg je uiteenlopende uitdagingen voorgeschoteld: van grondstoffen mixen tot gietvloeren plaatsen. Je verzorgt namelijk het hele proces, van voorbereiding tot afwerking. De ideale epoxyvloerder werkt nauwkeurig en heeft oog voor detail.

Herken jij jezelf in één van deze 4 profielen? Dan is een job in de bouwsector misschien echt iets voor jou. Interesse? Bel als de bliksem naar Nico of Anne-Marie van Go4Jobs Construct op het nummer 03 369 19 30.

Jobadvies nodig?

  • Je vult het online formulier in
  • Je laadt snel je CV en motivatiebrief op
  • Wij bekijken je kandidatuur
  • Geschikt of niet, we sturen je de volgende werkdag minimaal een berichtje

Online solliciteren

Bij ons draait het om jou

Bij Go4Jobs solliciteer je met vertrouwen. Wat als solliciteren nu eens gewoon leuk kon zijn. Een CV opmaken, een sollicitatiegesprek oefenen, met het juiste jobadvies wordt het kinderspel. Met de aandacht op wat belangrijk is voor jou in een job, brengen we je in jouw individuele kracht. Het is geen garantie, maar biedt wel meer kansen. Maak een afspraak in onze kantoren!

Zoek een job, dichtbij huis, die precies past bij wie jij bent