Hoe kweek je zelf geluk op de werkvloer

- Geluk op de werkvloer

Gooi het over een andere boeg: ga voor een hoger doel. Stel je eigen geluk voorop, in plaats van een cijfer op je weegschaal of bankrekening. Maak tijd voor je passie en talenten!

1. Wees niet bang voor wat anderen zullen denken


​​​​​​De grootste drempel voor je eigen geluk is vaak de angst voor wat mensen van je denken. Ben je wel goed genoeg? Had je het niet anders moeten aanpakken? Ben je het – in L’Oreal-termen – wel waard? Onszelf in vraag stellen tegenover alles en iedereen, daar zijn we goed in. Volg gewoon je eigen gevoel. Streef je dromen na, hoe klein of groot ook, en leg je interne criticus het zwijgen op.

2. Neem tijd voor jezelf


​​​​​​​Om persoonlijk te groeien, moet je aan jezelf durven denken: wie ben jij, en waar wil je naartoe? Waar word jij blij van? Geen eenvoudige vragen, want door te focussen op je kinderen, collega’s en vrienden heb je je eigen dromen misschien ergens begraven. Neem fysiek en mentaal afstand van je dagelijks leven. Trek naar het bos of naar zee, ver weg van de ratrace die je zo gewoon bent geworden, en neem de tijd om jezelf opnieuw te leren kennen. Wie houdt niet van een weekendje weg?

3. Treed buiten je comfort zone

Nu je weet waar jouw passie ligt, is het tijd om daar ook voor uit te komen. We verstoppen ons vaak achter een masker en delen de ideeën van anderen, maar op die weg van de minste weerstand verliezen we onszelf. Durven tonen wat je voelt vraagt lef, maar je krijgt er veel voor terug: je voelt je gelukkiger en straalt dat ook uit. Je komt los van je faalangst en laat ook anderen zijn wie ze zijn. Je ontdekt hoe leuk experimenteren is en staat bewust in een leven waar je zelf op de eerste rij zit. 

4. Zoek een job waar je plezier in hebt
​​​​​​​

Je spendeert zo’n 40 uur per week op je werk, en – als je eerlijk bent – denk je daarbuiten vast ook nog aan die ene moeilijke opdracht of nieuwe collega. Reden te meer om een werkplek te vinden waar je blij van wordt. Rol jij elke dag met tegenzin uit bed om treurend te filerijden naar een frustrerende job? Heb je het gevoel dat je niet meer vooruitkomt, of is je functie net te stresserend? Durf te veranderen. Ga op zoek naar je eigen talent en onderneem actie. Je zal jezelf dankbaar zijn. 

Klaar om van job te veranderen in 2021?  Kom vrijblijvend bij ons op kantoor. Onze jobadviseurs helpen je om je passie te vinden – én een job die daar perfect bij past.

Jobadvies nodig?

  • Je vult het online formulier in
  • Je laadt snel je CV en motivatiebrief op
  • Wij bekijken je kandidatuur
  • Geschikt of niet, we sturen je de volgende werkdag minimaal een berichtje

Online solliciteren

Bij ons draait het om jou

Bij Go4Jobs solliciteer je met vertrouwen. Wat als solliciteren nu eens gewoon leuk kon zijn. Een CV opmaken, een sollicitatiegesprek oefenen, met het juiste jobadvies wordt het kinderspel. Met de aandacht op wat belangrijk is voor jou in een job, brengen we je in jouw individuele kracht. Het is geen garantie, maar biedt wel meer kansen. Maak een afspraak in onze kantoren!

Zoek een job, dichtbij huis, die precies past bij wie jij bent