Ben jij in de zomer van je loopbaan?

- Geluk op de werkvloer

Je gedraagt je anders, naargelang het seizoen waarin je carrière zich bevindt. Tijdens de lente van je loopbaan ontdekte je je passie en je plek op de arbeidsmarkt. Je weet wat je graag doet en wat je goed kan. Je ging dan ook op zoek naar een uitdagende job waarin je je talenten verder kon ontwikkelen. 

Welke eigenschappen typeren?


​​​​​​​Werklust, betrokkenheid en resultaatgerichtheid. Daarmee kan je ver schieten in je professionele leven. Maar ook op privévlak is het alle hens aan dek. Je (ver)bouwt je (eigen) huis, hebt misschien al een zoon of dochter en wil ondertussen ook je sociaal leven onderhouden. Het mag dan ook niet verbazen dat je tijdens de zomer van je carrière op zoek gaat naar evenwicht in je work-life balance.  Gelukkig kan je rekenen op wat figuurlijke zonne-energie om je batterijen op te laden. Denk maar aan bijscholing die je job vergemakkelijkt en je ambities stroomlijnt. Of een sessie timemanagement waarmee je je organisatietalent verder aanscherpt. 


Vermijd de zonneslag: 4 tips  


Het belang van een gezonde work-life balance valt niet te onderschatten. Wie nooit kan ontspannen en constant een hoge werkdruk ervaart, heeft een grotere kans op oververmoeidheid of burn-out. Je vermijdt dus maar beter een spreekwoordelijke zonneslag. Deze vier tips helpen je op weg. 


1.     Minder moeten 


Iedereen heeft baat bij een regelmatige portie ontspanning na de inspanning. Uiteraard moet je je job goed uitvoeren, maar een gezonde work-life balance is ook belangrijk. Breng in kaart waar je energie uithaalt en maak er voldoende tijd voor vrij. 


2.    Meer willen 


Je weet ondertussen wat je talenten zijn, en dus mag je voluit kiezen voor projecten waarin je kan schitteren. Een job zoeken die bij jouw passie aansluit, past dan ook perfect binnen de zomer van je loopbaan. De ideale baan vraagt immers niet alleen energie, maar geeft ook energie. Zo krijg je bovendien de drive om nieuwe uitdagingen aan te gaan. 


3.    Minder denken 


‘Minder denken’ betekent niet ‘niet denken’. Roekeloos beslissingen nemen is nooit verstandig, maar je kan ook niet eindeloos piekeren. Moet je moeilijke professionele beslissingen nemen? Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af. Vind je het blijvend moeilijk om keuzes te maken, doe dan een beroep op de laatste tip. 


4.    Meer voelen


Je kan voor elke levensfase een plan opstellen, ook voor je carrière. De kans dat alles volgens het boekje verloopt, is echter klein. Dat is meteen ook het voordeel van een plan: je kan er van afwijken. Ontdek je gaandeweg een nieuwe passie of talent? Niets houdt je tegen om je buikgevoel te volgen. 


Kortom, in de zomer van je loopbaan zijn alle factoren aanwezig om te stralen, al is het opletten voor een zonneslag. Wie de tips ‘Minder moeten, meer willen. Minder denken, meer voelen’ volgt, is alvast op goede weg om zijn professionele dromen te realiseren. 

Je persoonlijke groei stimuleren? 


Go4Jobs stelde de handleiding ‘Eerst de passie, dan de job’ samen, waarmee je je talenten optimaal ontwikkelt. Wil jij een gratis exemplaar? Maak dan een afspraak in één van onze kantoren

Jobadvies nodig?

  • Je vult het online formulier in
  • Je laadt snel je CV en motivatiebrief op
  • Wij bekijken je kandidatuur
  • Geschikt of niet, we sturen je de volgende werkdag minimaal een berichtje

Online solliciteren

Bij ons draait het om jou

Bij Go4Jobs solliciteer je met vertrouwen. Wat als solliciteren nu eens gewoon leuk kon zijn. Een CV opmaken, een sollicitatiegesprek oefenen, met het juiste jobadvies wordt het kinderspel. Met de aandacht op wat belangrijk is voor jou in een job, brengen we je in jouw individuele kracht. Het is geen garantie, maar biedt wel meer kansen. Maak een afspraak in onze kantoren!

Zoek een job, dichtbij huis, die precies past bij wie jij bent