4 redenen om te kiezen voor een technische job

- Geluk op de werkvloer

Nog nooit was er zo veel vraag naar technisch talent: heel wat vacatures wachten bij Go4Jobs op de geschikte kandidaat. Sterke profielen blijken moeilijk te vinden. Nochtans biedt een job in de technische wereld heel wat voordelen. 

1. Je slaapt op je beide oren

Een belangrijke troef van technische jobs is de werkzekerheid. Het grote tekort aan goede profielen – getuige hun leiderspositie op de lijst van knelpuntberoepen – maakt techniekers erg gewild. De toenemende vergrijzing doet er nog een schepje bovenop: heel wat monteurs en elektriciens gaan binnenkort op pensioen, zonder dat er nieuwe technici bijkomen. In de war for talent wordt er om jou gevochten, en dat vertaalt zich in een mooi loon en extralegale voordelen.

2. Je staat nooit stil

3D-printers, drones, zelfrijdende auto’s … De wereld waarin je werkt verandert continu, en jouw job verandert mee. Als technieker surf je mee op al die hippe innovaties. Eenvoudige taken ruimen dankzij robotica steeds vaker plaats voor meer uitdagende verantwoordelijkheden, waarin je je naar hartenlust kan specialiseren. Ook je werkgever heeft er baat bij dat je helemaal up-to-date blijft. Velen bieden hun medewerkers dan ook de kans om zich bij te scholen.

3. Je werkt wanneer je wil

Veel technici werken in een ploegensysteem: automonteurs, procesoperators, onderhoudstechniekers … Door ’s morgens vroeger of later te beginnen, ontwijk je de files, en ook ’s avonds ga je ruim voor of na de spits de baan op. Zo hou je meer tijd over voor je hobby’s en gezin. Je loon ligt bovendien een pak hoger wanneer je in ploegen werkt. Toch liever een gewone dagindeling? Geen nood: er zijn zo veel technische vacatures, dat ook de 9-to-5-jobs voor het grijpen liggen. De keuze is volledig aan jou.  

​​​​​​​4. Je kent je verantwoordelijkheden

Als technieker is je takenpakket heel duidelijk afgelijnd. Je weet waar jij verantwoordelijk voor bent, en ziet meteen het resultaat van je inspanningen. Machines herstellen, auto’s monteren, elektrische netwerken aanleggen … De impact van je job is heel concreet en zichtbaar. Ellenlange vergaderingen en presentaties zijn niet aan jou besteed. Elke uitdaging met beide handen vastgrijpen – letterlijk – is dat wel.

Overtuigd? Maak snel een afspraak in onze kantoren of neem alvast een kijkje in onze technische vacatures.

Jobadvies nodig?

  • Je vult het online formulier in
  • Je laadt snel je CV en motivatiebrief op
  • Wij bekijken je kandidatuur
  • Geschikt of niet, we sturen je de volgende werkdag minimaal een berichtje

Online solliciteren

Bij ons draait het om jou

Bij Go4Jobs solliciteer je met vertrouwen. Wat als solliciteren nu eens gewoon leuk kon zijn. Een CV opmaken, een sollicitatiegesprek oefenen, met het juiste jobadvies wordt het kinderspel. Met de aandacht op wat belangrijk is voor jou in een job, brengen we je in jouw individuele kracht. Het is geen garantie, maar biedt wel meer kansen. Maak een afspraak in onze kantoren!

Zoek een job, dichtbij huis, die precies past bij wie jij bent