Wanneer mag je een flexi-job doen?

- Arbeidsmarkt

Wat is een flexi-job? 

Via het systeem van flexi-jobs kunnen sommige werknemers en mensen op pensioen onbelast bijverdienen, terwijl werkgevers op een flexibele en voordelige manier extra personeel kunnen inzetten op piekmomenten.

Wie mag werken in een flexi-job?

 • werknemers die minstens 4/5 werken voor andere werkgever dan de flexi-jobwerkgever
 • gepensioneerden

De overheid bekijkt of je drie kwartalen geleden minimum 4/5de werkte. Wil je in januari als flexi-jobber werken, dan moet je het jaar ervoor minimum 4/5de gewerkt hebben in april, mei en juni. 

Hoeveel mag je verdienen als flexi-job? 

 • werknemers mogen onbeperkt bijverdienen met een flexi-job
 • als gepensioneerde moet je rekening houden met je leeftijd
  • ben je 65 jaar of ouder, dan mag je onbeperkt bijverdienen
  • ben je jonger dan 65 jaar, dan mag je niet onbeperkt bijverdienen, je moet rekening houden met een jaarlijkse limiet die afhankelijk is van jouw eigen persoonlijke situatie

Meer weten? Surf naar de website van de Federale Pensioendienst of contacteer de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid.

Wil je zeker zijn dat jij mag werken als flexi-jobber?

Go4Jobs beschikt over 23 interimkantoren in Vlaanderen, ook in jouw eigen buurt!  Neem daarom snel even contact op met jouw lokale jobadviseur voor een correct advies! Bovendien helpen wij jou graag verder aan een toffe flexi-job dichtbij huis! Klinkt goed, toch? 

Wie mag flexi-jobwerknemers inschakelen?

Je moet natuurlijk wel graag in een restaurant of een winkel werken want enkel werkgevers in de horeca of de retail zoals bakkers, slagers, grootwarenhuizen, ketens, buurtsupermarkten, kappers…mogen gebruik maken van het flexi-job systeem. Schuilt er een barista in jou? Kunnen jouw creatieve cadeauverpakkingen zo op Pinterest? Heel wat hippe koffiebars en winkelcentra zoeken extra hulp tijdens de eindejaarsperiode!

Jobadvies nodig?

 • Je vult het online formulier in
 • Je laadt snel je CV en motivatiebrief op
 • Wij bekijken je kandidatuur
 • Geschikt of niet, we sturen je de volgende werkdag minimaal een berichtje

Online solliciteren

Bij ons draait het om jou

Bij Go4Jobs solliciteer je met vertrouwen. Wat als solliciteren nu eens gewoon leuk kon zijn. Een CV opmaken, een sollicitatiegesprek oefenen, met het juiste jobadvies wordt het kinderspel. Met de aandacht op wat belangrijk is voor jou in een job, brengen we je in jouw individuele kracht. Het is geen garantie, maar biedt wel meer kansen. Maak een afspraak in onze kantoren!

Zoek een job, dichtbij huis, die precies past bij wie jij bent