Flexi-jobs in 2024: een nieuwe horizon

- Arbeidsmarkt

Uitbreiding van sectoren

De mogelijkheden voor flexi-jobs worden in 2024 flink uitgebreid. In plaats van beperkt te zijn tot 10 sectoren, zijn ze nu beschikbaar in 22 verschillende gebieden. Dit opent deuren naar diverse werkgebieden zoals busvervoer, kinderopvang, onderwijs, sport en cultuur, maar ook in land- en tuinbouw, rijscholen, vastgoed, verhuisbedrijven, en de voedingssector.

Slimme regels voor een eerlijk speelveld

Er worden nieuwe regels ingevoerd om de integriteit van flexi-jobs te waarborgen. Zo kun je geen flexi-job hebben bij een bedrijf dat te nauw verbonden is met je hoofdbaan. En als je van een voltijdse naar een 4/5e baan overstapt, moet je wachten tot het derde kwartaal na deze overstap om met een flexi-job te beginnen.

Veranderingen in financiële bijdragen

De bijdrage die werkgevers betalen voor flexi-jobs stijgt van 25% naar 28%. Voor niet-gepensioneerden is er een maximum van €12.000 per jaar ingesteld voor bijverdienen met flexi-jobs, en voor gepensioneerden is dit €7.190 bruto per jaar.

Conclusie: een flexibel en boeiend 2024

Flexi-jobs worden in 2024 nog flexibeler en toegankelijker. Het belooft een spannend jaar te worden, zowel voor ervaren flexi-jobbers als voor nieuwkomers in deze werkvorm. Dit is het moment om de nieuwe mogelijkheden te verkennen en te zien waar ze je kunnen brengen! 

Jobadvies nodig?

  • Je vult het online formulier in
  • Je laadt snel je CV en motivatiebrief op
  • Wij bekijken je kandidatuur
  • Geschikt of niet, we sturen je de volgende werkdag minimaal een berichtje

Online solliciteren

Bij ons draait het om jou

Bij Go4Jobs solliciteer je met vertrouwen. Wat als solliciteren nu eens gewoon leuk kon zijn. Een CV opmaken, een sollicitatiegesprek oefenen, met het juiste jobadvies wordt het kinderspel. Met de aandacht op wat belangrijk is voor jou in een job, brengen we je in jouw individuele kracht. Het is geen garantie, maar biedt wel meer kansen. Maak een afspraak in onze kantoren!

Zoek een job, dichtbij huis, die precies past bij wie jij bent