Eerst de passie, dan de job

Go4Jobs brengt handleiding uit voor persoonlijke groei‘Eerst de passie, dan de job’: Go4Jobs brengt handleiding uit voor persoonlijke groei

Samen met een nieuwe website lanceert Go4Jobs, de interim- en selectiespecialist, een kersvers doe-boek: ‘Eerst de passie, dan de job’. Het boek vormt een inspiratiebron voor iedereen die  ondernemer wil worden van zijn of haar eigen talent. De lancering komt er na 5 jaar sterke groei, die Go4Jobs vooral te danken heeft aan een succesvol participatief businessmodel, sterke lokale verankering en een gezonde ondernemersmicrobe.

Eigenzinnige franchiseformule

Al sinds 2012 zweert Go4Jobs bij een participatief partnermodel: zelfstandige kantoorhouders openen onder de vleugels van Go4Jobs een eigen uitzendkantoor en krijgen daarbij ondersteuning van het Service Center in Antwerpen. “Ons model is uniek in Vlaanderen”, vertelt Tom Van Geystelen, Managing Director en medeoprichter van Go4Jobs. “Een team van experts ontzorgen onze lokale uitzendondernemers op diverse domeinen. Op die manier kunnen zij zich meer dan 100% focussen op wat echt telt: een duurzame langetermijn relatie opbouwen met bedrijven en kandidaten, én hen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen.”

Go4Jobs is bovendien sterk lokaal verankerd. Van Geystelen: “Vlaanderen is doorspekt van kmo’s, en dat zal niet meteen veranderen. Door mobiliteitsproblemen gaan mensen ook steeds vaker op zoek naar een job dicht bij huis. Omdat veel van onze jobadviseurs opgegroeid zijn in de buurt van het kantoor waar ze werken, kennen ze de lokale arbeidsmarkt door en door. Ze kennen niet alleen de mensen maar ook de streek en de gewoontes. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om een goeie match te vinden tussen het talent van de kandidaat en de verwachtingen van een kmo. Deze verrassend persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat we mensen een job kunnen aanbieden, dichtbij huis, die precies past bij wie ze echt zijn. Bij ons draait het om hen.”

Ondernemend in talent 

Uitzendconsulenten noemen wij warm zakelijke jobadviseurs. Warm zakelijk betekent werken vanuit je hart en alles op een rijtje in je hoofd. Jobadviseurs bij Go4Jobs gaan vooral op zoek naar de persoon achter het cv. Van Geystelen: “We kijken verder dan diploma’s of functieomschrijvingen. Onze jobadviseurs nemen de tijd om aandachtig te luisteren naar de drijfveren van elke kandidaat én de juiste vragen te stellen. Ook bij de lokale kmo’s polsen ze naar wat de bedrijfscultuur uniek maakt. Zo praten ze met leidinggevenden, receptionisten, magazijniers enzovoort om het bedrijf echt grondig te leren kennen.”

Leidraad voor wie het beste uit zichzelf wil halen 

“Passie loopt als een cyaanblauwe draad door de strategie en werking van Go4Jobs”, besluit Van Geystelen. “Passie bij de jobadviseur, die de klant oprecht wil leren kennen. Maar ook passie bij de kandidaat, die zichzelf in vraag durft te stellen om tot verrassend nieuwe inzichten te komen. En dat is, kort samengevat, waar ons nieuwe boek om draait.”

“Het vormt een leidraad voor iedereen die zijn eigen talent in handen wil nemen. Het is dé handleiding voor persoonlijke groei. Onze jobadviseurs doorlopen het samen met kandidaten, maar laten zich ook voor hun eigen job inspireren door de vele doe-pagina’s en reflectiemomenten. Eigenlijk kan elke ondernemer, werknemer of werkzoekende er op zijn of haar eigen manier mee aan de slag.”