Young potentials koesteren hoge verwachtingen

- Van ondernemers voor ondernemers

Joke Claeys werkte bij een grote interim- en selectiespeler, waar ze doorgroeide tot kantoorverantwoordelijke en zich specialiseerde in kantoorbedienden. Sinds 2016 richt ze zich met haar eigen Go4Jobs-kantoor in Merelbeke tot de brede kmo-markt. “Een hele aanpassing”, zegt ze zelf. Maar het gaat haar duidelijk goed af, want in het voorjaar van 2019 opent ze met haar team een tweede kantoor in Destelbergen. 


Wat is het grootste verschil met je vorige job? 


Joke: “Bij Go4Jobs kan ik de expertise en gedrevenheid van een groot bedrijf combineren met de snelle en persoonlijke aandacht van een zelfstandige ondernemer. In Merelbeke zijn we gespecialiseerd in de kmo-markt. Als ondernemer heb je dan een streepje voor, je spreekt immers de taal van de klant. Dat werpt zijn vruchten af: klanten voelen zich begrepen en komen graag terug.”
Waar wil je nog meer op inzetten?
Joke: “Ik wil nog nauwer samenwerken met hogescholen en universiteiten uit de buurt. Zij begeleiden jongeren tot het afstuderen en wij zorgen voor een warm onthaal als nieuwkomer op de arbeidsmarkt.  Hoe beter we op elkaar inspelen, hoe sneller we de jongeren kunnen laten doorstromen naar een eerste job. Zelf heb ik een goed contact met de Arteveldehogeschool in Gent, waar ik sollicitatietraining geef aan laatstejaarsstudenten. Een extra voordeel van deze aanpak is dat je de vinger aan de pols houdt en voelt wat er leeft bij toekomstige werkzoekenden.”


Welke trends merk je bij young potentials?


Joke: “Vandaag gaan jongeren heel gericht op zoek naar een job. Niet enkel de opdracht telt, maar ook de werkomgeving, groeikansen, vrijheid, on the job begeleiding, waarden en visie van het bedrijf. Ze koesteren daarbij hoge verwachtingen: enkel het beste is goed genoeg. Onze jobadviseurs spreken met de bedrijfsleiders, kennen de jobs, de werksfeer en de gewoontes. Dat resulteert in een perfecte match waarbij young potentials zich ten volle kunnen ontplooien binnen een bedrijfscultuur die passend is bij hun persoonlijkheid. Dat maakt Go4Jobs ondernemend in talent.”


Hoe spelen jullie hierop in?


Joke: “We proberen vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Daarnaast evalueren we skills én persoonlijkheid, zijn we proactief en nemen we niet altijd de makkelijkste weg. Een tijdje geleden matchten we een schoolverlater aan een job als facility coördinator. Eerst wilde die werkgever helemaal geen starter, want dat vraagt om een extra investering. Omdat de waarden, persoonlijkheid en werkattitude zo’n voltreffer waren, hielden we voet bij stuk. Met twee tevreden partijen als gevolg. Het is ook onze rol om onze klanten verder te begeleiden bij de onboarding van deze young potentials.” 


Welke ambities heb je nog als uitzendondernemer? 


Joke: “Twee maanden geleden besloten we om een tweede kantoor te openen. ‘Niet twijfelen, maar doen’ is mijn devies en bij Go4Jobs krijg ik de kans en het vertrouwen om dat waar te maken. Het geeft een boost aan ons team en iedereen werkt vol energie naar de uitbreiding toe: dat gaat vonken geven! Voor mij is het een extra push om te groeien als ondernemer. Ik zal nog meer uit handen moeten geven en leren hoe ik mensen in mijn team naar een hoger niveau kan tillen.”

Zeg ‘ja’ tegen ons groeiverhaal


Gepassioneerde office managers de ruimte en ondersteuning geven om lokaal succesvol te ondernemen is de essentie van het Go4Jobs partner concept. Doen wat je graag doet met je eigen team, maar nu voor eigen rekening binnen de veilige Go4Jobs omgeving. Zo maak je met een traject op maat een vliegende start als uitzendondernemer.

Tom Van Geystelen staat altijd klaar voor een goed gesprek over je toekomst als ondernemer. Je kan hem bereiken via het nummer 03 303 90 00 of via mail ondernemen@go4jobs.be.

Jobadvies nodig?

  • Je vult het online formulier in
  • Je laadt snel je CV en motivatiebrief op
  • Wij bekijken je kandidatuur
  • Geschikt of niet, we sturen je de volgende werkdag minimaal een berichtje

Online solliciteren

Bij ons draait het om jou

Bij Go4Jobs solliciteer je met vertrouwen. Wat als solliciteren nu eens gewoon leuk kon zijn. Een CV opmaken, een sollicitatiegesprek oefenen, met het juiste jobadvies wordt het kinderspel. Met de aandacht op wat belangrijk is voor jou in een job, brengen we je in jouw individuele kracht. Het is geen garantie, maar biedt wel meer kansen. Maak een afspraak in onze kantoren!

Zoek een job, dichtbij huis, die precies past bij wie jij bent