Uitzendondernemer Kathy: “De bouw is rechttoe rechtaan, net zoals ik”

- Van ondernemers voor ondernemers

Wat spreekt je aan in de bouwsector? 


Het is een mannenwereld, en dat merk je aan de manier van communiceren: mensen zijn er rechttoe rechtaan. Er is geen plaats voor franjes of poespas en gesprekken zijn altijd helder, open en eerlijk. Zo ben ik ook. Ik weet van aanpakken en hou niet van omwegen. Als ik voor een klant niet meteen de juiste vakman vind, communiceer ik daar ook eerlijk over. Ik maak geen beloftes die ik niet kan nakomen. Mijn klanten brengen daar begrip voor op en waarderen mijn openheid.

Er heerst al enkele jaren een nijpend personeelstekort in de bouw. Hoe ervaar jij dat? 


Goede en mindere periodes wisselen elkaar af. Soms zijn er onvoldoende uitzendkrachten, soms hebben bedrijven tijdelijk geen extra handen nodig. Maar één iets blijft constant: mijn inzet. De perfecte match vinden tussen een bouwbedrijf en een uitzendkracht, geeft mij ontzettend veel voldoening.  Naast de huidige instroomkanalen gaan wij op een creatieve en flexibele manier op zoek naar geschikte kandidaten voor de vele openstaande vacatures. Als extra instroomkanaal gaan wij ook buiten onze landgrenzen op zoek naar vakmannen. Dat kan zowel projectmatig als in vast dienstverband. Het gaat om die échte vakmannen met een pak ervaring.  Zij spreken Engels, zijn extra gemotiveerd en flexibel inzetbaar. Deze mannen kiezen héél bewust voor een tewerkstelling in België, wat ook resulteert in een laag ziekteverzuim. Een win-win voor alle betrokken partijen.

Hoe en waar maak je het verschil? 

Ik hecht enorm veel belang aan het nauwe contact met de mensen die ik begeleid. Wat zijn de talenten van een uitzendkracht? Naar wat is hij écht op zoek? En aan welk profiel heeft een bouwbedrijf nood? Wat zijn de waarden van die onderneming? Die persoonlijke aanpak – zowel voor de uitzendkracht als voor het bedrijf waar hij of zij terechtkomt – typeert ook Go4Jobs. Het is dan ook een van de redenen waarom ik de overstap maakte. Dit voelt als thuiskomen.

Wat waren je andere drijfveren?  


Het ondernemerschap sprak me altijd al aan, maar effectief de stap zetten schrikte me af. Tot een collega haar eigen Go4Jobs-kantoor opende. Ze vertelde mij over de 1-op-1 aanpak en de ondersteuning vanuit het Service Center. Haar verhaal liet me niet meer los. Na verschillende gesprekken was ik overtuigd. En eerlijk: dit voelt als thuiskomen. Ik kan mijn jarenlange expertise volop gebruiken en mij uitleven in mijn passie. En tegelijk druk ik mijn eigen stempel. Ik bepaal zelf mijn doelen en hoe ik die wil bereiken.

Hoe ervaar je de eerste maanden als zelfstandige uitzendondernemer bij Go4Jobs? 


Als enorm leerrijk. Go4Jobs begeleidt mij op verschillende vlakken: van de inrichting van het kantoor tot en met complexe boekhoudkundige vraagstukken. Bovendien kan ik ervaringen wisselen of sparren met de andere uitzendondernemers. Ik word omringd door een team van experten. Tegelijk moest ik volledig van nul beginnen. De zoektocht naar nieuwe uitzendkrachten, prospecten, bouwbedrijven … het was geen makkelijk opgave. Maar mijn passie voor de uitzendsector woedt nog steeds even hard. Meer zelfs: omdat ik vandaag mijn eigen kantoor heb, ben ik meer gedreven dan ooit.

Zeg 'ja' tegen ons groeiverhaal 

Go4Jobs geeft gepassioneerde office managers de ruimte en ondersteuning om lokaal succesvol te ondernemen. Doen wat je graag doet met je eigen team. Voor eigen rekening, maar binnen de veilige Go4Jobs-omgeving. Voel jij het kriebelen? Met een traject op maat maak je een vliegende start als uitzendondernemer.

Tom Van Geystelen staat altijd klaar voor een goed gesprek over je toekomst als ondernemer. Je kan hem bereiken via het nummer 03 303 90 00 of via mail ondernemen@go4jobs.be.

Jobadvies nodig?

  • Je vult het online formulier in
  • Je laadt snel je CV en motivatiebrief op
  • Wij bekijken je kandidatuur
  • Geschikt of niet, we sturen je de volgende werkdag minimaal een berichtje

Online solliciteren

Bij ons draait het om jou

Bij Go4Jobs solliciteer je met vertrouwen. Wat als solliciteren nu eens gewoon leuk kon zijn. Een CV opmaken, een sollicitatiegesprek oefenen, met het juiste jobadvies wordt het kinderspel. Met de aandacht op wat belangrijk is voor jou in een job, brengen we je in jouw individuele kracht. Het is geen garantie, maar biedt wel meer kansen. Maak een afspraak in onze kantoren!

Zoek een job, dichtbij huis, die precies past bij wie jij bent