Uitzendondernemer Fien Dossche opent derde kantoor: "De cirkel is rond"

- Van ondernemers voor ondernemers

Maldegem, Evergem en nu Tielt. Was regionale uitbreiding van bij het begin je streefdoel?

Fien: “Ja. Nog voor ik begin 2012 mijn droom in de praktijk zette met een eigen uitzendkantoor, speelde ik al met het idee om op termijn uit te breiden. Dat meerjarig businessplan werd ook meteen door Go4Jobs goedgekeurd. En belangrijker: ik kreeg bij elke mijlpaal volledige ondersteuning van het Service Center. Met mijn derde kantoor is de cirkel rond, een vierde komt er niet. We zijn groots in wat we doen, maar we maken er een punt van om een toegankelijke, lokale speler te blijven.”

Welke andere waarden omschrijven Go4Jobs het beste?

Fien: “Naast lokale verankering staat vooral het mensgerichte centraal. We willen een authentieke, warme organisatie zijn, waar het tof is om te werken en waar ook werkzoekenden zich thuis voelen. Oprecht iets willen betekenen voor kandidaten en klanten dragen we het hoog in het vaandel. Als derde element kan je niet om het ondernemerschap heen. Schakelen op de juiste momenten en vooruitgaan, we zijn echte doeners. Elke uitzendondernemer zit op zijn eigen speedboot, maar vaart dezelfde koers.”

Blijft die doe-mentaliteit ook overeind nu de coronacrisis het speelveld doorheen schudde?

Fien: “Het is geen geheim dat de uitzendsector de impact snel voelde. Toch wisten we ons relatief goed staande te houden, mits wat creativiteit en digitalisering. Zo schakelden we over op virtuele meetings met klanten en werkzoekenden. Dat laat ons toe om sneller te screenen, waardoor we meer werk verzetten op minder tijd. Een aanpak die we in het nieuwe werken willen behouden. Bovendien dienen zich ook nieuwe opportuniteiten aan door de ontwikkelingen van de laatste maanden.”

Wat houden die nieuwe opportuniteiten in?

Fien: “We krijgen aanvragen voor functies die voorheen niet bestonden. Denk aan de productie van mondmaskers of extra hygiënemedewerkers voor de retail. Maar ook voorbij de heropstart zijn er duidelijke kansen. Veel bedrijven zullen aarzelen om meteen aan te werven in vast dienstverband. Een uitzendcontract kan dan een ideale aanloop zijn. Zo zien ze welk vlees ze in de kuip hebben. We worden verplicht om commercieel out-of-the-box te denken en ook andere sectoren te benaderen. Kortom, voor de uitzendsector zijn het niet per se onzekere tijden.”

Geldt dat ook voor uitzendondernemers die nu willen starten?

Fien: “Als de goesting aanwezig is, moet je niet twijfelen. Met een minimale investering kan je eigenlijk al beginnen. Bovendien hoef je er niet alleen voor te staan. Daarvoor is de formule van Go4Jobs perfect. Je krijgt alle nodige ondersteuning: van administratie en boekhouding tot individuele coaching als ondernemer. Op 8 jaar tijd is Go4Jobs uitgegroeid tot een volwassen organisatie met een concept dat ondernemers in een luxezetel plaatst. Opstarten is bij wijze van spreken kinderspel. En corona verandert daar niets aan. Doe gewoon waar je goed in bent en de rest wijst zichzelf wel uit. Waar passie is, is een weg!” 

Go4Jobs geeft gepassioneerde office managers de ruimte en ondersteuning om lokaal succesvol te ondernemen. Doen wat je graag doet met je eigen team. Voor eigen rekening, maar binnen de veilige Go4Jobs-omgeving. Voel jij het kriebelen? Met een traject op maat maak je een vliegende start als uitzendondernemer.

Tom Van Geystelen staat altijd klaar voor een goed gesprek over je toekomst als ondernemer. Je bereikt hem via 03 303 90 00 of via ondernemen@go4jobs.be

Jobadvies nodig?

  • Je vult het online formulier in
  • Je laadt snel je CV en motivatiebrief op
  • Wij bekijken je kandidatuur
  • Geschikt of niet, we sturen je de volgende werkdag minimaal een berichtje

Online solliciteren

Bij ons draait het om jou

Bij Go4Jobs solliciteer je met vertrouwen. Wat als solliciteren nu eens gewoon leuk kon zijn. Een CV opmaken, een sollicitatiegesprek oefenen, met het juiste jobadvies wordt het kinderspel. Met de aandacht op wat belangrijk is voor jou in een job, brengen we je in jouw individuele kracht. Het is geen garantie, maar biedt wel meer kansen. Maak een afspraak in onze kantoren!

Zoek een job, dichtbij huis, die precies past bij wie jij bent