Uitzendondernemer Fien Dossche: "Goesting en passie zijn cruciaal"

- Van ondernemers voor ondernemers

Fien Dossche (42) had voor haar overstap naar Go4Jobs al 13 jaar ervaring in de uitzend- en selectiesector in de regio bij een grote speler. “Maar naarmate het bedrijf groeide, steeg ook het aantal procedures. Kort op de bal spelen werd steeds moeilijker. Toen Go4Jobs mij de kans gaf om een eigen kantoor te openen, was ik meteen geïntrigeerd.”

Wat sprak jou aan in het Go4Jobs verhaal?

Fien: “Ik speelde altijd al met het idee om een eigen onderneming te starten, maar concrete plannen had ik niet. Een eigen zaak in de uitzendsector, daar had ik niet aan gedacht. Go4Jobs bood mij wat ik nodig had: mijn eigen aanpak uitstippelen en tegelijk mijn expertise en talent in de uitzendsector inzetten. Die combinatie én het wederzijds vertrouwen gaven de doorslag om de sprong te wagen. Een concrete uitwerking op papier was er niet, maar mijn buikgevoel zei: doen.”

Eigen koers varen


Welke uitdagingen kruisten jouw pad?

Fien: “Vandaag staat het Service Center uitzendondernemers bij in elke levensfase van de onderneming: van rekrutering, opleidingen, tot en met persoonlijke ontwikkeling. Die ondersteuning was er toen nog niet volledig voor mij. Mijn team en ik moesten veel zaken gaandeweg ontdekken. Dat was niet altijd even makkelijk, maar ik heb er wel ontzettend veel uit geleerd. Als ik zie waar het multidisciplinair team van het Service Center vandaag de dag staat, ben ik trots op de evolutie tot nu toe.”


Wat zijn voor jou de grootste voordelen van de job?

Fien: “De lokale verankering is een belangrijk pluspunt: ik ken de bedrijven, de mensen en de gewoontes. Dat zorgt ervoor dat ik snel kan schakelen. Bovendien snap ik als zelfstandige de vragen waar kmo’s mee worstelen: vaak zijn die gelijklopend. Maar mijn eigen koers varen geeft mij het meeste voldoening. Ik bepaal wat en vooral hoe ik iets aanpak: van de kandidaatbeleving tot en met de klantenbinding. Dat onze strategie werkt, verhoogt mijn drive nog meer. Akkoord: als zelfstandige heb je een pak verantwoordelijkheden en is er een financieel risico, maar bij Go4Jobs krijg ik de nodige steun en kan ik groeien in het ondernemerschap.”


Eerst passie, daarna de rest

Welke tips heb je voor beginnende uitzendondernemers?

Fien: “Kies wat je wel en niet wil doen en focus daarop. Zo ga je niet voor de snelle omzet, maar leg je een stevige basis waarop je kan bouwen op lange termijn. Mijn tweede en belangrijkste tip is: vertrouw op je buikgevoel. Goesting en passie zijn immers het belangrijkste, de rest volgt wel. Mijn verhaal is daar het ultieme bewijs van: het was een sprong in het diepe, maar ik heb er nog geen seconde spijt van.”

Een eigen uitzendkantoor? Da's zot!
​​​​​​​

Go4Jobs geeft gepassioneerde office managers de ruimte en ondersteuning om lokaal succesvol te ondernemen. Doen wat je graag doet met je eigen team, maar voor eigen rekening binnen de veilige Go4Jobs omgeving. Voel jij het kriebelen? Met een traject op maat maak je een vliegende start als uitzendondernemer.

​​​​​​​Zeg ja tegen ons groeiverhaal.
​​​​​​​Bel Tom Van Geystelen voor een inspirerend gesprek over jouw toekomst op het nummer 03 303  90 00.

Jobadvies nodig?

  • Je vult het online formulier in
  • Je laadt snel je CV en motivatiebrief op
  • Wij bekijken je kandidatuur
  • Geschikt of niet, we sturen je de volgende werkdag minimaal een berichtje

Online solliciteren

Bij ons draait het om jou

Bij Go4Jobs solliciteer je met vertrouwen. Wat als solliciteren nu eens gewoon leuk kon zijn. Een CV opmaken, een sollicitatiegesprek oefenen, met het juiste jobadvies wordt het kinderspel. Met de aandacht op wat belangrijk is voor jou in een job, brengen we je in jouw individuele kracht. Het is geen garantie, maar biedt wel meer kansen. Maak een afspraak in onze kantoren!

Zoek een job, dichtbij huis, die precies past bij wie jij bent