Uitzendondernemer Brenda: “Ik krijg de kans om mezelf te ontwikkelen”

- Van ondernemers voor ondernemers

Het ondernemerschap zit Brenda in de genen: de Brugse komt uit een nest van zelfstandigen. “Ik heb altijd de ambitie gehad om mijn eigen zaak te starten, maar wou mijn expertise in de uitzendsector blijven inzetten. Dat leek mij onmogelijk, tot ik een reclamebord van Go4Jobs naast een voetbalveld opmerkte. Luttele uren later zat ik aan mijn computer informatie in te winnen.”

Waarom ben je in zee gegaan met Go4Jobs? 

Brenda: “De vrijheid die je krijgt, is cruciaal voor mij. Ik beslis zelf hoe ik iets aanpak, volgens mijn sterktes en ervaringen. Daarnaast heb ik in het verleden al enkele kantoren opgericht, maar dan telkens als loontrekkende. En al is het vaak ploeteren, ik vind zo’n opstartfase ontzettend leuk. Een uitzendkantoor oprichten voor eigen rekening is dan ook dubbel zo interessant. Het is als een schilderij maken: je krijgt de nodige tools in handen, maar de stijl bepaal je helemaal zelf.”

Vertrekken van een wit blad


Hoe zou jij je stijl omschrijven? 

Brenda: “Ik ben geen tafelspringer en ga doordacht te werk. Een weloverwogen strategie is essentieel als je op lange termijn met bedrijven wil samenwerken. Ik ga volop voor kwaliteit. Daarnaast wil ik mezelf blijven ontwikkelen. De markt staat immers niet stil, denk bijvoorbeeld aan sociale media. In opleidingen leer ik de laatste trends en pik ik er die uit die een meerwaarde vormen. Zo groeien mijn kantoor en ik mee met de nieuwste ontwikkelingen.”

Je kent de Brugse regio op je duim. Brengt dat voordelen met zich mee?
 
Brenda: “Ik heb een uitgebreid netwerk en ken de mensen en bedrijven. Maar dat is niet voldoende om van een nieuw uitzendkantoor een succes te maken. Je vertrekt immers van een wit blad en moet jezelf bewijzen. Ik probeer mezelf te onderscheiden door te investeren in een goede band met bedrijven, uitzendkrachten en werkzoekenden en te luisteren naar wat ze écht nodig hebben.”

Zijn er veel jobs aan de kust?  

Brenda: “Groeipotentieel is niet alleen voor toerisme en horeca weggelegd. De nabijheid van de luchthaven van Oostende en de havens van Zeebrugge en Oostende bieden heel wat logistieke mogelijkheden voor KMO’s. Dit zal in de komende jaren dus voor heel wat nieuwe werkgelegenheid zorgen aan de kust.

Voldoening

Je bent bijna 3 jaar uitzendondernemer. Hoe ervaar je die periode tot nu toe? 

Brenda: “Deze rol voelt heel natuurlijk aan. Uiteraard loopt het niet altijd op wieltjes: er zijn stressperiodes en sporadisch een slapeloze nacht. Maar dat is een logisch gevolg van een eigen zaak. Je bent nog meer betrokken dan bij een vaste job in loondienst. Tijdens die moeilijke momenten kan ik terecht bij collega-uitzendondernemers om advies en ervaringen uit te wisselen. Omgekeerd komen zij ook bij mij aankloppen. Door die samenwerking weet je dat je er niet alleen voor staat. Bovendien haal ik geweldig veel voldoening uit deze job. Kortom, deze stap had ik 10 jaar geleden al moeten zetten.”

Zeg 'ja' tegen ons groeiverhaal

Go4Jobs geeft gepassioneerde office managers de ruimte en ondersteuning om lokaal succesvol te ondernemen. Doen wat je graag doet met je eigen team. Voor eigen rekening, maar binnen de veilige Go4Jobs-omgeving. Voel jij het kriebelen? Met een traject op maat maak je een vliegende start als uitzendondernemer.

Tom Van Geystelen staat altijd klaar voor een goed gesprek over je toekomst als ondernemer. Je kan hem bereiken via het nummer 03 303 90 00 of via mail ondernemen@go4jobs.be.

Jobadvies nodig?

  • Je vult het online formulier in
  • Je laadt snel je CV en motivatiebrief op
  • Wij bekijken je kandidatuur
  • Geschikt of niet, we sturen je de volgende werkdag minimaal een berichtje

Online solliciteren

Bij ons draait het om jou

Bij Go4Jobs solliciteer je met vertrouwen. Wat als solliciteren nu eens gewoon leuk kon zijn. Een CV opmaken, een sollicitatiegesprek oefenen, met het juiste jobadvies wordt het kinderspel. Met de aandacht op wat belangrijk is voor jou in een job, brengen we je in jouw individuele kracht. Het is geen garantie, maar biedt wel meer kansen. Maak een afspraak in onze kantoren!

Zoek een job, dichtbij huis, die precies past bij wie jij bent