Ontmoet onze benjamin: uitzendondernemer Robin Ceusters

- Van ondernemers voor ondernemers

Voor ze de stap maakte naar uitzendondernemer legde Robin een gevarieerd parcours af. Juwelenverkoper, hotel- en eventbediende en office manager: ze deed het allemaal. Elk van die ervaringen stuwde haar in de richting van Go4Jobs.

Een geboren leider


Je maakte de sprong naar uitzendondernemer op jonge leeftijd. Hoe komt dat? 


Robin: “Al op mijn 18e kreeg ik de smaak te pakken. Tijdens mijn studies verkocht ik juwelen als zelfstandige in bijberoep. Toen ik later in de horeca- en eventwereld terechtkwam, werd de trigger om een eigen zaak te starten steeds groter. Maar ik had nog geen sector op het oog. Toen ik als office manager bij een Merksems uitzendkantoor werkte, kwam daar verandering in. Mijn passie voor het vak groeide en ik greep de kans om uitzendondernemer te worden.”

Hoe beleefde je de overstap van werknemer naar zelfstandige?

Robin: “Ondanks mijn ervaring als zelfstandige in bijberoep was een eigen zaak starten een sprong in het onbekende. Als office manager had ik een stabiele job met goede uren, en was ik omringd door toffe collega’s. Dat wilde ik niet zomaar opgeven. De warme, mensgerichte aanpak van Go4Jobs heeft me over de streep getrokken.

Toch moet ik toegeven dat ik de eerste maanden vaak wakker lag van mijn keuze. Ik zat niet langer in mijn vertrouwde comfortzone, ook al kende ik de regio goed. Dankzij het Service Center van Go4Jobs voel ik me eens zo sterk. Ze geven antwoord op mijn vragen over financiële kwesties, personeelszaken of operationele problemen. De afgelopen twee jaar ben ik gegroeid als mens, manager én ondernemer dankzij de individuele coaching die ik krijg.


Strategisch op sociale media


Welke voordelen heeft lokaal ondernemen?


Robin: “Lokale familiale KMO-bedrijven steunen lokale initiatieven, en zien je veel liever komen dan een multinational. Als ze tevreden zijn, verspreiden ze bovendien mond-aan-mond reclame. De verhalen over hun ervaringen met ons kantoor vormen vaak de basis voor onze sociale media campagnes. Op die manier willen we de kandidatenmarkt in de regio van Merksem en omstreken bereiken. Binnen het Go4Jobs-netwerk zijn we op dat vlak eigenlijk wel een pionier.


Welke tips heb je voor kandidaat-uitzendondernemers?


Robin: “Praat met mensen die in het vak staan en weten waar ze het over hebben. Dan pas kom je erachter of er een toekomst als ondernemer voor jou is weggelegd. Ik wil ook benadrukken dat je er echt voor moet gaan, al brengt de job stress en druk met zich mee. Maar als mama van twee lukt het me bijvoorbeeld perfect om het evenwicht te vinden tussen werk en privé, dus laat je niet afschrikken. Gewoon doen!”

Een eigen uitzendkantoor? Da's zot! 

Wil je net als Robin Ceusters succesvol ondernemen in jouw eigen regio? Go4Jobs geeft gepassioneerde office managers de ruimte en ondersteuning om lokaal succesvol te ondernemen. Doen wat je graag doet met je eigen team, maar voor eigen rekening binnen de veilige Go4Jobs omgeving. Voel jij het kriebelen? Met een traject op maat maak je een vliegende start als uitzendondernemer.

​​​​​​​Zeg ja tegen ons groeiverhaal.
​​​​​​​Bel Tom Van Geystelen voor een inspirerend gesprek over jouw toekomst op het nummer 03 303  90 00.

Jobadvies nodig?

  • Je vult het online formulier in
  • Je laadt snel je CV en motivatiebrief op
  • Wij bekijken je kandidatuur
  • Geschikt of niet, we sturen je de volgende werkdag minimaal een berichtje

Online solliciteren

Bij ons draait het om jou

Bij Go4Jobs solliciteer je met vertrouwen. Wat als solliciteren nu eens gewoon leuk kon zijn. Een CV opmaken, een sollicitatiegesprek oefenen, met het juiste jobadvies wordt het kinderspel. Met de aandacht op wat belangrijk is voor jou in een job, brengen we je in jouw individuele kracht. Het is geen garantie, maar biedt wel meer kansen. Maak een afspraak in onze kantoren!

Zoek een job, dichtbij huis, die precies past bij wie jij bent