Ben jij nieuw op de arbeidsmarkt? Deze 4 tips zijn de sleutel tot succes

- Nieuw op de arbeidsmarkt

1.    Schrijf een CV die goed vindbaar is door zoekmachines als Google, Bing en Indeed  


Zorg dat jouw CV alle contactgegevens, een professionele portretfoto, een persoonsprofiel, jouw werkervaring, opleidingen, ICT- en talenkennis én hobby’s bevat. Bedrijven willen best wel weten wie jij bent. Persoonlijke interesses in vrije tijd of muziek helpen om een beeld van jou te vormen. Zo kan de HR-afdeling van het bedrijf inschatten of er een culturele fit is met de waarden. Een CV hoeft geen vaste structuur te hebben, je zet er uiteindelijk op wat je wilt, zolang het maar ‘waar’ en authentiek is! Bovendien zal je met een stijlvolle grafische vormgeving de aandacht van de recruiter trekken. Op zoek naar professionele lay-outs? Laat je inspireren door de gratis én gebruiksvriendelijke tool Canva of het booming social media platform Pinterest. Maak je CV altijd zo concreet mogelijk, ook als je een job hopper bent. Wat is écht belangrijk voor de functie en wat niet? Vat dit helder samen op 1 pagina. Laat je CV zeker nog eens nalezen door familie of een goede vriend om zaken aan te vullen of kleine typfoutjes te verbeteren. Het is superbelangrijk om de vacaturetekst goed te lezen én te begrijpen. Pas dan kan je écht jouw talent, relevante competenties of specifieke vaardigheden goed in de verf zetten.
Maak het makkelijk voor matching software en neem trefwoorden uit de functieomschrijving op in je CV. Solliciteer je voor een functie als financieel medewerker? Is het bedrijf op zoek naar iemand die zeer goed overweg kan met Excel? Speel dat dan ook uit in je CV en benadruk je skills met kennis van complexe formules of draaitabellen. Legt het bedrijf de nadruk op analytisch denken? Vertel in je persoonsprofiel dat je analytisch ingesteld bent.

2.    Vertel uitgebreid over jezelf in een aanvullende motivatiebrief


Naast je CV verwacht het bedrijf een leuke, originele en onderscheidende motivatiebrief. Op je CV kan je niet alles vermelden of te ver uitweiden, maar je kan wel enthousiast vertellen waarom ze voor jou moeten kiezen! Wie ben jij? Hoe zou jij met jouw unieke persoonlijkheid passen in hun bedrijfscultuur of team? Met jouw motivatiebrief probeer je positief te beïnvloeden. Maak duidelijk waarom je deze job zou willen. Dat betekent dat je ook je motivatiebrief moet afstemmen op de vacature waarvoor je solliciteert. Net zoals bij de CV is  het belangrijk om je te onderscheiden van andere kandidaten. Enkele tips: de brief is maximaal 1 pagina met een lettergrootte 10 of 11, trek de aandacht met een catchy openingszin. Wil je echt het onderste uit de kan halen? Gebruik dan de STAR-methode! Recruiters gebruiken deze techniek tijdens het sollicitatiegesprek, meestal subtiel, om dieper te graven. Waarom zie jij jezelf als teamplayer? Bij dit soort vragen moet er bij jou meteen een belletje gaan rinkelen om te antwoorden volgens de STAR-methode.

STAR staat voor situatie, taak, actie en resultaat 

Situatie: Ik werkte als uitzendconsulent, de kantooruren waren van 8u30 tot 17u30 en iedereen op kantoor had zijn of haar eigen klantenportefeuille. Om 17u25 belde er een klant die zo snel mogelijk iemand nodig had om hen te komen versterken in de productie.
Deze klant behoorde eigenlijk tot de klantenportefeuille van een collega van mij, deze collega had echter om 17u40 een afspraak dat in de privésfeer kaderde.

Taak: Het was uiteraard de bedoeling dat de klant op de best mogelijke manier geholpen werd dus moest er zo snel mogelijk iemand gevonden worden die kon gaan werken bij hen. 

Actie: Mijn collega panikeerde omdat zij om 17u30 nog niemand gevonden had en omdat ze die dag echt niet langer dan 17u30 kon blijven.  Toen heb ik mijn hulp aangeboden. Ik zou na 17u30 blijven zoeken tot ik iemand vond, zodat zij, zonder zorgen kon vertrekken naar haar afspraak en haar klant toch nog geholpen zou worden.

Resultaat: Om 18u00 had ik uiteindelijk iemand gevonden om de vacature in te vullen en nadat we alles administratief in orde hadden gebracht, kon de uitzendkracht stipt om 18u30 starten bij onze klant. Ik heb mijn collega ook meteen op de hoogte gebracht. Zij was zeer dankbaar voor mijn hulp in deze situatie. De volgende dag hebben we contact opgenomen met de klant. Zij staken hun waardering voor onze service en de flexibiliteit die we voor de dag hadden gelegd niet onder stoelen of banken. 

Je snapt het wel, deel je succesverhaal. Wil je echt positief beïnvloeden? Sluit dan jouw motivatiebrief af met een duidelijke call-to-action én probeer op die manier meteen een sollicitatiegesprek te bekomen.

3.    Zet jezelf in de markt 


Van zodra je CV en je motivatiebrief tip top in orde zijn, kan je zoektocht op de arbeidsmarkt beginnen. Maak een LinkedIn profiel aan en publiceer je CV op VDAB, Indeed en Jobat. LinkedIn is hét sociaal medium bij uitstek om jezelf en je skills in de kijker te zetten bij bedrijven. 

4.    Een goede voorbereiding is de enige échte sleutel tot succes


Het is zo ver, je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! Dit kan de nodige stress met zich meebrengen. Maar een goede voorbereiding kan heel wat stress wegnemen. Eerst en vooral is het belangrijk dat je de vacature goed kent en het nodige onderzoek doet naar het bedrijf waar je gaat solliciteren. Dit gaat van algemene informatie zoals de activiteiten, de missie en visie, tot de nieuwste ontwikkelingen in de sector en de laatste berichten op social media kanalen. Om écht indruk te maken op de recruiter kan je nog dieper gaan en onderzoeken doen naar de belangrijkste concurrenten, de beste klanten en naar de regio’s waar het bedrijf actief is. Je kan ook online research doen naar jouw gesprekspartner tijdens het interview, zodat jij zelf ook al een beeld kan vormen van deze persoon. De recruiter zal altijd vragen om jezelf kort even voor te stellen. Oefen vooraf in om dat op één minuut te kunnen. Google vragen die gesteld kunnen worden tijdens een sollicitatiegesprek, lastige vragen kan je voorbereiden om steviger in je schoenen te staan tijdens het sollicitatiegesprek. Bekijk voor het interview welke route je moet nemen en zoek uit hoelang je onderweg zal zijn. Schat correct in wanneer je moet vertrekken om op tijd te komen en hou rekening met files of lokale wegenwerken. En last but not least is het natuurlijk ook belangrijk om een aangepaste outfit te kiezen, dress to impress! Al deze zaken zullen ervoor zorgen dat je meer innerlijke rust krijgt en met het nodige zelfvertrouwen naar het sollicitatiegesprek kan gaan.


De beste manier om een job te vinden, dichtbij huis, die perfect past bij wie jij bent is je snel inschrijven bij Go4Jobs. Go4Jobs beschikt over 23 kantoren, verspreid over heel Vlaanderen. Er is altijd wel een Go4Jobs kantoor in jouw buurt. Wij beschikken over een groot netwerk van familiale KMO-bedrijven in Vlaanderen. We kunnen je helpen bij het openen van deuren. Bij Go4Jobs krijg je persoonlijke begeleiding vanaf het sollicitatieproces tot en met je onboarding in het bedrijf. Bij ons draait het om jou! 

Jobadvies nodig?

  • Je vult het online formulier in
  • Je laadt snel je CV en motivatiebrief op
  • Wij bekijken je kandidatuur
  • Geschikt of niet, we sturen je de volgende werkdag minimaal een berichtje

Online solliciteren

Bij ons draait het om jou

Bij Go4Jobs solliciteer je met vertrouwen. Wat als solliciteren nu eens gewoon leuk kon zijn. Een CV opmaken, een sollicitatiegesprek oefenen, met het juiste jobadvies wordt het kinderspel. Met de aandacht op wat belangrijk is voor jou in een job, brengen we je in jouw individuele kracht. Het is geen garantie, maar biedt wel meer kansen. Maak een afspraak in onze kantoren!

Zoek een job, dichtbij huis, die precies past bij wie jij bent